Band kopen & lint kopen 

Tijdens het naaien worden er veel verschillende soorten banden en linten gebruikt. Band en lint wordt meestal gebruikt om projecten van een gedetailleerde afwerking te voorzien. Neem een kijkje bij onze selectie biaisbanden en paspelbanden, vind de perfecte boordstof voor jouw project en maak het bevestigen van jouw project eenvoudiger door klittenband toe te voegen. Bij fournituren.nl hebben wij alle fournituren die jij zoekt voor jouw project! 

Biaisband gebruiken

Biaisband wordt in ontzettend veel projecten gebruikt. Het is een fantastische manier om jouw project mooi af te ronden. Je werkt niet alleen stofrandjes heel netjes af, je geeft jouw project ook een verzorgde en professionele uitstraling. Biaisbanden worden altijd met een schuine naad gestikt. Dit zorgt er voor dat ze altijd netjes de bocht om kunnen worden genaaid. Halslijnen en rondingen in bijvoorbeeld tassen of kussens kun je zo eenvoudig van een biaisband voorzien. Onze biaisbanden kun je in ontzettend veel kleuren aanschaffen en we hebben ook een groot assortiment biaisbanden met opdrukken zoals bloemetjes, ruitjes en hartjes. 

Zelf paspelband maken?

Paspelbanden zijn net ietjes anders dan biaisbanden. Waar biaisbanden helemaal recht en glad zijn, is een paspelband voorzien van een zijde met verdikking. Als je paspelband op een project naait is het de bedoeling dat de verdikking zichtbaar blijft. Op deze wijze wordt een decoratie gecreëerd die lijkt alsof er koord langs gestikt werd. Je kunt paspelband zelf maken door een koord toe te voegen aan een biaisband, maar het zelf maken van biaisband is nog velen malen gemakkelijker. Met de hulp van onze biaisbandmakers maak je binnen no time biaisbanden van reststof die precies bij jouw project past.  

De juiste boordstof vinden

Als je een project zoals een trui, t shirt of broek maakt, zul je al snel te maken krijgen met boordstof. 

Boordstof zorgt ervoor dat het kledingstuk vorm krijgt en ook comfortabel maakt. Wanneer de boord van een project wordt afgemaakt met boordstof, wordt alle stof bij elkaar geraapt en met een elastiek aan elkaar verbonden. Boordstof is uiterst rekbaar omdat het voor 95% uit katoen bestaat en voor 5% uit elasthaan. Dankzij de elasthaan in deze stof keert de boordstof altijd terug in zijn vorm en zal niet gaan uithangen. De meeste mensen kiezen voor een boordstof dat precies bij hun project past. Je vindt in ons assortiment veel verschillende soorten boordstoffen: 

Grove boordstof
Fijne boordstof
Extra grove boordstof
Boordstof met een motiefje 
Gestreepte boordstof 
Positie boordstof 

Klittenband kopen

Hoewel klittenband de laatste jaren in populariteit is afgenomen, zijn er nog steeds heel veel handwerkers die gretig gebruikmaken van klittenband. Klittenband heeft een zachte en een harde kunt. De zachte, fluffy kant bestaat uit talloos veel rondjes waar de harde kant, bestaande uit ongeveer evenveel, haakjes zich in vastgrijpt. Klittenband wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld schoenen voor jonge kinderen, in sloffen, in tassen en in luiers. In de webshop vind je drie soorten klittenband: 

Naaibaar klittenband

zonder lijmlaag. Naaibaar klittenband wordt met de hand of met behulp van een naaimachine vastgenaaid. Het is verstandig om een wat dikkere naald te gebruiken bij het vastnaaien van naaibaar klittenband

Plakbaar klittenband

Dit klittenband bevat aan de ene kant een plakrand. De klittenband is eenvoudig te bevestigen aan meubilair of andere gebruiksvoorwerpen.

Dubbel klevend klittenband

Kleeft aan zichzelf vast. De ene kant van de klittenband bestaat uit kleine haakjes en de andere kant bestaat uit kleine oogjes. Deze klittenband is ideaal voor het vastzetten van bijvoorbeeld kabels.