Kant kopen voor jouw naaiproject

Een kanten randje kan jouw naaiproject écht afmaken. Als je op zoek bent naar kant om te kopen, ben je hier op de juiste plek. Je gebruikt kant in de afwerking van broeken, rokken en shirts maar ook voor kussens, dekens en tassen. Kant kan elastisch zijn of juist heel stug. Kant bestaat uit katoenen of synthetische weefsels. Kant komt in veel verschillende vormen en maten. Broderie, bijvoorbeeld, is vaak wit of créme, maar wordt vaak ook gekocht in donkere kleuren zoals bruin en zwart. Elastisch kant komt weer in allerlei kleuren en fleurt een outfit helemaal op. 

Het juiste soort kant vinden

Welke kant jij aan jouw project wil toevoegen, is voornamelijk afhankelijk van de stijl van jouw project en de stof dat je hebt gebruikt. Sierkant met pareltjes is bijvoorbeeld een perfect detail voor avondjurken en broderie in een speels kleurtje is ideaal voor zomerjurkjes. Stretchkant of elastisch ruche combineer je het liefst met een elastische stof zoals viscose of polyester. Gehaakte kant is heel leuk om aan zomerse projecten toe te voegen zoals een strandtas of handdoek. Ieder soort kant heeft een eigenlijk uiterlijk en het is aan jou om kant te kopen dat jouw project echt af zal maken. 

Andere soorten banden en kanten

Een kanten randje staat eigenlijk altijd leuk, maar in ons assortiment vind je ook nog andere soorten banden en kanten. Denk aan de vele verschillende soorten biaisbanden waar jij jouw project mee kunt afmaken of de vele verschillende soorten sierlinten waar we zowel elastische als niet-elastische varianten van hebben. Ben je op zoek naar een opvallendere verschijning dan kant? Dan zijn onze banden met fransjes en kwasten perfect. Ook onze paillettenbanden kunnen een perfecte afwerking zijn voor jouw project.

Kant FAQ

Welke soorten kant zijn er?

Kant kan zowel elastisch als niet elastisch zijn. Het is afhankelijk van de stof die je gebruikt in jouw project welke kant het beste past. Werk je met tricot? Dan is het handig dat je de rand ook van stretchkant maakt. Werk je met een stevigere stof zoals spijker of linnen? Dan is het verstandig om juist kant te gebruiken dit niet meebeweegt met de stof.

Kun je stretch kant naaien?

Hoewel stretch stof het beste met een overlockmachine genaaid kan worden, is dit bij kant natuurlijk niet zo’n handige oplossing. Om stretch kant te naaien zul je langzaam moeten werken en niet te hard aan zowel de stof als aan de kant te trekken. Zo krijg je het mooiste resultaat. 

Wat is de voor- en achterkant van mijn kant?

Broderie en andere soorten kant hebben altijd een voorkant en een achterkant. Als je niet in één oogopslag kunt zijn welke kant wat is, kun je er ook voor kiezen om zelf te bepalen welk kantgedeelte je wilt laten zien of verbergen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je de minder mooie kant achter je kledingstuk kunt verstoppen. 

Hoe lang is de levertijd voor kant bij Fournituren.nl?

Fournituren.nl garandeert een levertijd van 1 tot 2 dagen, omdat al ons kant op voorraad is. 

Hoe kan ik hulp krijgen bij het kiezen van het juiste kant?

Als je niet zeker weet welke kant je moet kopen, neem dan contact op met de klantenservice van Fournituren.nl. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.