Het juiste elastiek vinden voor jouw naaiproject!

Het juiste elastiek vinden voor jouw naaiproject!

Het juiste elastiek vinden voor jouw naaiproject!

Elastieken zijn van die fournituren die je in huis moet hebben. Heel veel projecten worden afgemaakt met elastiek. Bovendien is elastiek heel handig als je kleding moet aanpassen of verstellen. Een rol witte en een rol zwarte elastiek in jouw naaikist hebben is daarom geen slecht idee. Maar naast zwarte en witte elastiek bestaan er ook allerlei andere soorten elastiek. Ik zet ze even op een rij.

De verschillende soorten elastiek

Elastiek kun je in jouw naaiproject wegwerken of juist als opvallend detail gebruiken. Je vindt elastiek daarom ook in allerlei vormen en maten. Breed, smal, dik, dun en plat of rond. Als je het juiste elastiek wil vinden, moet je weten waar je het voor wilt gebruiken. Deze soorten elastiek vind je in de webshop:

  • Elastiek op kaartjes
  • Elastiek op rol
  • Taille elastiek
  • Effen elastiek
  • Gestreept elastiek
  • Sier elastiek
  • Rond elastiek

Elastiek op kaartjes
Handwerkers zien elastiek op kaartjes vaak als hun beste vriend. Naast een goede handnaald en wat draad natuurlijk. Elastiek dat op een kaartje komt, kan gebruikt worden voor allerlei projecten. Er zijn tientallen verschillende soorten elastiek die op kaartjes verkrijgbaar zijn. De overeenkomst tussen al deze elastieken is dat ze redelijk onopvallend zijn. Ze komen in allerlei vormen in maten en het elastiek op iedere kaart heeft een eigen lengte.

Elastiek op rol
Weet jij dat je in de toekomst aan verschillende projecten zult werken waar je elastiek voor moet gebruiken? Dan is het handig om jouw elastiek per rol aan te schaffen. Zo’n rol gaat jarenlang mee. Ideaal dus voor fervente handwerkers!

Taille elastiek
Wat taille elastiek is, lijkt best vanzelfsprekend. Toch zijn er allerlei verschillende soorten taille elastieken die voor verschillende dingen gebruikt kunnen worden. Taille elastiek kan bijvoorbeeld kreukherstellend zijn, kan van gaas worden gemaakt zodat je er eenvoudig doorheen kunt komen, kan een antislip laagje hebben, kan heel soepel zijn of juist wat stugger zijn.

Effen elastiek

Het effen elastiek dat in de webshop te verkrijgen is, is ideaal te gebruiken als riem of als tailleband. Dankzij de vele verschillende kleuren van het elastiek kun je altijd een elastiek vinden die precies past bij jouw stof. Of ga voor een glitterelastiek of elastiek in een neon kleur. Dat maakt jouw project pas echt af!

Sier elastiek
Een sier elastiek vinden die perfect bij jouw project past is de kers op de taart. Sier elastiek wordt voor van  alles en nog wat gebruikt. Het komt daarom ook in allerlei verschillende kleuren, patronen en formaten. Maak van sier elastiek bijvoorbeeld accessoires zoals een haarband of een riem, of gebruik het in een carnavalsoutfit of verkleedoutfit.

Rond elastiek
Elastiek met een ronde vorm, vaak ook koord elastiek genoemd, wordt gebruikt bij projecten waarbij platte elastiek niet handig is. Denk aan bepaalde jurken of zwemkleding. Daarnaast wordt elastisch koord ook vaak als armband elastiek gebruikt. Bestel verschillende leuke kleuren en knoop ze in elkaar voor een leuk effect.