Ritsen, Ritsen en nog eens Ritsen!

Ritsen, Ritsen en nog eens Ritsen!

Ritsen, Ritsen en nog eens Ritsen!

Beginnen met naaien: Ritsen

Wist je dat er ongelofelijk veel verschillende soorten ritsen zijn? Pas op het moment dat je aan een project begint waar een rits in zit valt dit echt op. Al die verschillende ritsen zijn er niet voor niks. Ze hebben natuurlijk allemaal een eigen functie. Laten we een kijkje nemen naar wat voor soorten ritsen er allemaal bestaan.   

De juiste rits vinden. 

Hoewel er heel veel verschillende soorten ritsen zijn, is het vrij eenvoudig om te achterhalen welke soort rits jij nodig gaat hebben. Je hoeft slechts enkele vragen aan jezelf te stellen. Wil ik de rits verstoppen of juist zien? Moet de rits zowel aan de boven als aan de onderkant open kunnen? Moet de rits waterdicht zijn of is dat niet belangrijk? Wat je met de rits gaat doen, bepaalt natuurlijk welke rits je gebruikt. Je hebt de keuze uit: 

  • Broek- en rokritsen
  • Deelbare ritsen
  • Dubbel deelbare ritsen
  • Blinde ritsen
  • Waterdichte ritsen
  • Tent- en slaapzak ritsen

Broek- en rokritsen

De meest eenvoudige ritsen zijn de ritsen die bedoeld zijn voor broeken en rokken. Broek- en rokritsen komen in allerlei verschillende formaten en kleuren. Je bent dus vrij om te bekijken welke rits mooi staat bij de stof waar je mee aan het werken bent en hoeveel ruimte de rits op mag nemen. Hoeft jouw rits niet aan iets bijzonders te voldoen? Dan heb je aan een van deze ritsen genoeg.

Deelbare ritsen

Deelbare ritsen kunnen zowel aan de bovenkant als aan de onderkant open. Deze ritsen hebben niet alleen verschillende maten en kleuren, de tandjes van de rits en de runner waar je de rits mee open maakt komen ook in verschillende ontwerpen. Zo kun je kiezen hoe dik of dun de tandjes zijn en hoe de runner eruit ziet.

Dubbel deelbare ritsen

Dubbel deelbare ritsen hebben altijd twee runners. Met de ene sluit je de rits en met de ander open je de rest vanuit de onderkant. Dubbel deelbare ritsen zijn ideaal te gebruiken voor bijvoorbeeld jassen. Dankzij de tweede runner kun je tijdens het fietsen de onderkant van de rits openmaken. 

Blinde ritsen

Blinde ritsen zijn zo gemaakt dat ze haast onzichtbaar zijn. Als je de rits dichtritst zie je alleen nog de runner van de rits. Ook dit is onopvallend vormgegeven. Het liefst kies je een blinde rist uit die precies past bij jouw stof. Een goede blinde rits in een project zetten is vaak de kers op de taart.

Waterdichte ritsen

Waterdichte ritsen zijn onmisbaar voor kampeergerief, schooltassen en regenjassen. Deze spullen gaan altijd jarenlang mee, maar als er iets kapot gaat dan is het meestal de rits. Het inzetten van een nieuwe, waterproof rits is een goede manier om toch nog jarenlang verder te gaan met je spullen. 

Tent- en slaapzak ritsen

Hetzelfde geldt voor tenten en slaapzakken. Als er al iets stuk gaat, dan is het vaak de rits. Gelukkig zijn de tent- en slaapzak ritsen van YKK in verschillende kleuren en formaten te verkrijgen. Zo gaan jouw kampeermaterialen nog jarenlang mee!

Bij Fournituren.nl zijn alle ritsen van het merk YKK en uit voorraad leverbaar! Tevens zijn wij op vrijdagen open van 10:00u tot 13:00u van afhaal voor ritsen. Kom gezellig langs voor een bakje koffie en shop door ons assortiment!